Skip to main content

Meidenvenijn is niet fijn!

Meidenvenijn, herken je het? Heb je als leerkracht en begeleider soms het gevoel dat er iets speelt tussen de meisjes in je groep maar krijg je er de vinger niet achter? Heel begrijpelijk, omdat het onderlinge pestgedrag van meisjes zich meestal afspeelt onder de oppervlakte en daardoor lastig aan te pakken is. Ook de meisjes zelf snappen vaak niet wat hun eigen gedrag bij de ander teweegbrengt. Maar hoe haal je nu het venijn uit je groep? En wat is eigenlijk het verschil in pestgedrag van meisjes en jongens?

Ik verzorg 4-weekse meidentrainingen, preventielessen, ouderavonden en teamworkshops.
Vraag naar de mogelijkheden via mijn contactpagina of bel 06 16722637
Kijk ook eens op: www.meidenvenijn.nl

Lees hieronder verder over de praktische kant van de training!

De training in 4 blokken

Blok 1

In blok 1 staan ‘Kwaliteiten en vriendschappen’ centraal. Een veilige, prettige les waarin meisjes wennen aan de werkwijze en zich verdiepen in vriendschappen tussen meisjes en hun kernkwaliteiten.

Blok 2

In blok 2 gaan we in op ‘Meidenvenijn’ en de rollen die meiden in groepen in kunnen nemen. Het venijn wordt besproken aan de hand van kaarten uit het pakket en de training bevat een rollenspel waarin de meisjes een verhaal uitbeelden waarin meidenvenijn tot ontwikkeling komt en zich uit in pestgedrag. Dit blok komt uitgebreid terug op de ouderavond.

Blok 3

In blok 3 staat ‘Denken en doen’ centraal. Hoe kunnen gebeurtenissen tot nare gedachten leiden en uiteindelijk tot negatief gedrag leiden? De meiden leren hoe ze positief gedrag kunnen oproepen en hoe ze negatieve gedachten kunnen ombuigen. Allereerst gaan we dan kijken naar wat we typisch negatief of positief gedrag vinden. Een leuke les waarin de vinger op de zere plek wordt gelegd en de meisjes tools krijgen om te veranderen.

Blok 4

In blok 4 staat ‘Actie’ centraal. In deze les gaan de meisjes persoonlijke doelen stellen, maar ook als groep een plan maken. Wat willen wij nu bereiken? Waar zijn we goed in en waar willen we meer van? Wat verwachten we van onze ouders? Wat verwachten we van school? Wat gaan we zelf doen? En wat doen we als het mis dreigt te gaan? Daarnaast gaan we ons in deze training klaarmaken voor de ouderavond.

Kan ik iets voor jou betekenen?

Neem contact op