Skip to main content

Voor wie kan Luna wat betekenen?

Voor alle kinderen van 4-14 jaar en hun opvoeders, onderwijzers én andere professionals die met hen te maken hebben.

Ben jij ouder/verzorger en herken je je in deze punten?

  • Mijn kind straalt niet meer
  • Mijn kind gedraagt zich onhandig in sociale situaties
  • Mijn kind pest of wordt gepest
  • Mijn kind weet niet hoe hij vriendjes moeten maken
  • Mijn kind voelt zich eenzaam
  • Mijn kind belandt met regelmaat in een ruzie

Ben jij werkzaam op een basisschool, regulier of speciaal en herken jij dit ook?
Dan is je eerste stap om je signalen bespreekbaar te maken met het kind en/of ouders.
Kijk samen welke steun jullie bieden kunnen en concluderen jullie dat er meer nodig is?
Neus dan eens rond op deze pagina, want hier ga je vinden wat jullie nodig hebben om het kind in kwestie net dat ene
extra duwtje de de rug te geven.
En werk je niet op een school, maar wel op een andere manier met kinderen en herken je je hier ook in?
Dan geldt voor jullie natuurlijk hetzelfde aanbod!

Het is tijd dat wij contact met elkaar zoeken!

Luna Kindercoaching is er voor elk kind, elke ouder, elke leerkracht en elke professional die met kinderen werkt en het even niet meer weet.
Je ziet de dagelijkse worsteling bij het kind, misschien zelfs tussen jou en het kind en het lukt niet meer om hier uit te komen.

Je kunt mij inschakelen wanneer je signalen opvangt die je kunt scharen onder al het bovenstaande, maar je kunt dit ook een stap voor zijn door preventief te handelen i.p.v. voor de directe interventie te kiezen. Oftewel: liever voorkomen dan genezen!

Hierbij kun je denken aan een training aan de start van een nieuw schooljaar, zodat je direct een signaal aan de groep afgeeft: wij doen dit samen, wij kunnen dit, wij maken er een onvergetelijk schooljaar van. Zelf ben ik daar een voorstander van, want in de eerste weken van een nieuw schooljaar doorlopen we de bekende gouden weken* en wordt de basis van een groep gevormd. Als leerkracht heb je de taak om hier een actieve rol in te spelen. Maar je hoeft dit niet alleen te doen. Ik denk graag met je mee!

Als het gaat om jouw eigen kind die wat extra ondersteuning nodig heeft bij zijn of haar sociale en/of emotionele ontwikkeling, dan kan Luna Kindercoaching iets voor je betekenen. Denk bijvoorbeeld aan jouw kind die net weet dat hij de diagnose ASS heeft, maar geen idee heeft wat dit voor hem betekent en daardoor dagelijks worstelt met zijn interactie met anderen. Of wanneer je ziet dat je kind worstelt met het maken van vrienden en zich hierdoor steeds onzekerder voelt. Of wanneer je kind op z’n tenen loopt, omdat hij niet mee kan komen op school.
Kindercoaching kan een korte en passende interventie zijn. We belichten de sterke kanten van het kind, kijken naar wat lastig is en wie of wat helpend kan zijn. Kijk voor meer informatie onder het tabblad ‘Aanbod & tarieven’ of ‘Methodieken’.

Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis!